31 mars, Mekong Delta, Vietnam

Dagen innan bokade en tva dagars trip till Mekong Delta. Mekong ar en flod som rinner genom flera av dem asiatiska landerna. Sag verkligen fram emot den har turen. Och bra blev det.

Forst var det ungefar 2 timmars bussresa med ett stopp vid en hantverksfabrik for handikappade. Verkligen duktiga. Sitter och pillar med aggskalstavlor.

Nar vi kom fram akte vi en lite storre bat pa floden for att sen byta till en mindre bat nar vi akte in pa en av dem sma kanalerna. Jatte fint var det. Gar inte att jamfora med nagot. Verkligen en upplevelse att ha akt dar pa floden och se hur folk bor och lever.

Vi stannade till vid en Coconut candy "fabrik". Kul och se hur dem tillverkar cocos godiset. Super mumsigt ocksa :) Kanske foljer med lite hem :)

Sen var det dags for lunch. Lunchen ingick i priset var ingen favorit. Kallt ris och pork. Men vara grannar vid bordet bestallde in en fisk. Se bilderna. Den fisken ar inte vacker nagonstans, fruktansvart ful fisk. Men dem sa att den var god. Sjalva vagade vi inte smaka :P

En jatte bra dag. Ar super nojd med hela dagen. Dagen avslutades tyvarr med en jobbig bussresa till Cantho, staden dar vi skulle bo over natten. Men hotellet var helt okej och staden var mysig. Vi hann inte ga runt sa mycket, vi var helt slut sa vi gick och la oss tidigt plus att vi skulle upp kl 6 dagen efter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0